Afgelopen zondag liep Geart Jorritsma zijn eerste wedstrijd weer na de marathon van Enschede. Hiervoor had hij de cityrun in Meppel uitgezocht, een sterk bezette wedstrijd met in het verleden gerenommeerde winnaars op de vier mijl zoals Roy Hoornweg, Björn Koreman en Frank Futselaar. Bij deze wedstrijden is het altijd afwachten wat er aan de start staat, de belangrijkste concurrent voor Geart leek Mads Meijer te zijn, deze junior had in het voorjaar Nederland nog vertegenwoordigd op het Europees kampioenschap cross. Omdat het nogal warm was had Geart bedacht om zich niet druk te maken om de tijd en vooral voor de winst te gaan. De eerste twee kilometers bepaalde Mads het tempo met een eerste kilometer in 2:57. Na twee kilometer nam Geart de kop over en liep als snel weg van zijn concurrent. Uiteindelijk won Geart met meer dan een halve minuut voorsprong in 19:53, toch ook nog een knappe tijd.

Een impressie van de 4 mijl:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>