De marathon van Sneek is een eenvoudige overwinning geworden voor Geart Jorritsma. Van tevoren was het doel winnen en het parcoursrecord verbeteren. Toch was er nog wel wat onzekerheid omdat de voorbereiding niet optimaal was, Geart had corona gehad vier weken voor de marathon en had slechts één specifieke marathon training gedaan. De vorm was echter goed en Geart besloot om te starten op schema 2:32 (het parcoursrecord stond op 2:33:15). Na 500 meter liep hij al alleen op kop met Tim Tesselaar op een kleine achterstand. Zonder te forceren liep Geart in zijn eentje naar een tijd van 2:29:28, aan de finish bleek Tim Tesselaar slechts ruim een minuut na Geart binnen te komen. Ze hadden dus beter wat langer samen kunnen lopen. Op de marathon maakte Arjen de Jong zijn debuut, hij liep lang op schema 3:30 maar moest door kramp in de laatste kilometers wat tijd inleveren, 3:38:18. Magreet Osinga liep een eenzame wedstrijd maar eindigde in een mooie tijd van 4:35:19.

Op de halve marathon liepen Ines van Beek 2:23:09, Sytske de Jong 2:46:47 , Judit de Vries (op een andere naam) 2:22 en Nynke Steigenga 1:46:10. De halve marathon was een flink stuk te lang omdat de start niet op de juiste plaats lag.

Op de kwart marathon de volgende Lichtlopers Anna de Boer 1:09:16 en Esther Poiesz 1:10:54.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>