Op het laatste moment besloot Geart Jorritsma om de halve marathon van Texel te lopen. In eerste instantie was het de bedoeling om mee te doen aan de Jouster Merkeloop maar hij was vergeten om op tijd in te schrijven. Vriendin Charlotte had nog een startnummer voor Texel en was zelf niet in staat om mee te doen, dus dit was een mooi alternatief. Starten vanaf de veerboot tegelijk met zo’n 1400 andere deelnemers is ook wel bijzonder. Vanaf de start nam Geart de koppositie in met de eerste vijf kilometer Djoa Lobles, Nederlands kampioen 800 meter, in zijn kielzog. Djoa liep de tien kilometer. Met ruime voorsprong op de concurrenten van de halve marathon kon Geart ontspannen de halve marathon uitlopen. Hij legde de afstand over het zware parcours met bos en strand af in 1:10:25, bij de senioren op iets meer dan vier minuten gevolgd door Tim Tesselaar (ook nummer twee bij de marathon van Sneek).

Uitslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>