Geart 14e op NK 5000m

In Den Haag wordt dit weekend het Nederlands kampioenschap atletiek gehouden. Geart Jorritsma mocht dit jaar voor het eerst meedoen aan de 5000 meter. De concurrentie is heel sterk op deze afstand in Nederland, een tijd overeenkomend met 14:18 op de 5000 meter was net genoeg voor een rechtstreekse plaatsing. Omdat het tempo in zo’n kampioenschap altijd vrij wisselend is en Geart niet bij de kanshebbers hoorde had hij ervoor gekozen om achterin te starten. Dit had als voordeel dat hij de tempowisselingen makkelijker kon opvangen en niet in het gedrang zou zitten. Dit plan pakte uitstekend uit in eerste instantie. De eerste kilometer ging vrij langzaam, boven de drie minuten. De tweede kilometer ging al een stuk vlotter en toen viel het veld ook uit elkaar. Geart schoof langzaam door naar voren. Hij voelde zich zo sterk dat hij naar 3,5 kilometer een stevige versnelling plaatste en zodoende op een negende plaats terecht te komen met een aantal gerenommeerde lopers op achterstand. Deze versnelling was iets te vroeg en te intensief waardoor hij in de laatste ronden nog in de problemen kwam. In deze laatste ronde verloor hij nog vijf plaatsen waardoor hij eindigde op een 14e plek in 14:52. De vorm is goed, nu nog een goede wedstrijd lopen, wie weet volgende week in NinovĂ©. Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>