Geart tiende Nederlander in Dam tot Damloop

Afgelopen zondag is Geart Jorritsma als tiende Nederlander geëindigd bij de 10 mijl lange Dam tot Damloop. De Dam tot Damloop is met 58.000 deelnemers het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Maar ook kwalitatief één van de sterkst bezette lopen in Nederland, ook afgelopen zondag was de hele Nederlandse lange afstandstop aanwezig. Vooral leken de omstandigheden ideaal met de wind in de rug, in de praktijk viel het echter wat tegen. Vooral de warmte had een negatieve invloed op de prestaties van veel lopers. Ook Geart is niet echt een warm weer loper en kwam dan ook niet aan de tijd die hij vooral had gedacht te kunnen lopen, onder de vijftig minuten. Met een rustige start wist hij de schade echter te beperken en eindigde keurig als tiende Nederlander in 50:45 en 23e in totaal.

Sytske de Jong en Margreet Osinga deden zaterdag mee aan de trail rond de Posbank. Sytske was van plan om de acht kilometer te lopen maar kwam door het nemen van een verkeerde afslag uit op ruim 13 kilometer in 1:48. Margreet deed mee aan de 17,5 km lange canitrail met Olaf. Ze eindigden in 2:12:05.

Hanneke Thoen liep in haar voorbereiding op de marathon van Eindhoven zaterdag een halve marathon in Harkstede. Ook zaterdagmiddag speelde de warmte al een negatieve rol met betrekking tot de gelopen tijden. Hanneke liep lekker maar kwam niet aan haar beoogde tijd van onder de twee uur. Ze eindigde als 22e bij de dames in 2:11:38.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>