Afgelopen zaterdag vond “Kill the Hill” plaats in Groningen op een parcours van twee kilometer met daarin twee keer een beklimming (en afdaling) van de Kardinge heuvel. De dappere dames Jolanda de Vries en Bettie Agricola deden mee aan de acht kilometer, dit betekende dus acht keer de heuvel op en er weer af op een steeds gladder wordend parcours. Jolanda had afgelopen zomer flink geoefend op de heuvel in Steenwijk en pakte vooral in de afdalingen winst op de concurrente. Jolanda eindigde als tweede dame in 47:59, Bettie eindigde als vierde in 48:49.

Op de halve marathon van Loop Leeuwarden maakten Saskia Lanting en Marieke Dijkstra hun debuut op deze lange afstand. Een geslaagd debuut voor beide waarbij Saskia 2:21:52 liep en Marieke 2:31:13.

Op de tien kilometer liep Marco Kingma naar een dertiende plek in 37:39.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>