Op het nippertje kon zaterdag de Adventurerun op Ameland, een dag voor de lockdown, nog doorgaan. De halve marathon was verreweg de sterkst bezette wedstrijd dit jaar georganiseerd in Friesland met toppers als Ronald Schroer en Frank Futselaar. Geart Jorritsma stond ook vol vertrouwen aan de start, vanaf het begin mee met de snelste lopers. Op het strand lukte het hem zelfs om weg te lopen bij Frank Futselaar op een derde plek, tegen de wind in op het asfalt wist Frank echter weer terug te komen. De beide mannen liepen op korte afstand van de twee koplopers Gianluca Assorgia en Ronald Schroer. Drie kilometer voor de finish deed Frank nog een ultieme poging om het gat naar de koplopers dicht te lopen, samen met Geart kwamen hij dichterbij maar helaas werden ze door een bordje wat verkeerd stond de verkeerde kant op gewezen. De fietser van de organisatie kwam er al snel achter maar de koplopers waren inmiddels te ver weg. Frank liep in de laatste kilometers nog 15 seconden weg van Geart. Met de vierde plek in dit sterke veld was Geart echter dik tevreden. Zijn tijd op dit pittige rondje: 1:08:18.

Tineke van de Vliert liep de 10 kilometer, ze eindigde bij de vrouwen 55 (een paar dagen voor haar 65e verjaardag) als derde in 52:53. Nynke Veldman legde de 10 km af in 58:30, Mariska Spaanderman deed over de zelfde afstand 1:10:48.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>