Twee weken voor de marathon van Enschede wilde Geart Jorritsma nog een halve marathon op marathontempo lopen. De halve marathon van Sûdwest Fryslân was daar een mooie gelegenheid voor, met start en finish in Sneek. Weliswaar zonder noemenswaardige concurrentie, maar het loopt toch net even anders als je een startnummer op hebt en supporters je onderweg aanmoedigen. De test liep voorspoedig, op een relatief lage hartslag en onderweg nog genoeg lucht om te praten, liep Geart de “halve” in 1:08:32. De bedoeling was rond de 1:09:30 te lopen en dat kwam ook wel aardig uit, de loop was namelijk zo’n 300 meter te kort.

’s Morgens was de marathon van Rotterdam, ook daar liep een Lichtloper. Teun Ent had als doel om zijn persoonlijk record van 3:30 te verbeteren, de voorbereiding was niet optimaal en wat aan de korte kant geweest. Desondanks ging Teun erg snel van start en kwam halverwege door 1:32:57. Dit kon natuurlijk niet helemaal onbestraft blijven, Teun kreeg het in de tweede helft zwaar maar wist op karakter er toch nog een mooie 3:25:46 uit te slepen, doel om een PR te lopen dus ruim gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>